Welkom bezoeker! [ Inloggen

 

Kamperfoelie – Lonicera heckrottii

  • Planthoogte: 150 - 200 cm
  • Bloemkleur: roze
  • Bloeitijd: juli, augustus, juni
  • Standplaats: zon
  • Geplaatst: 11 augustus 2018 16:11
  • Verloopt over: This ad has expired

Notities

Lonicera heckrottii (kamperfoelie), Juni aug, rose, zon, hoogte 200 cm. Sterke klimplant die het overal doet. De bloemen verspreiden vooral ’s avonds een heerlijke geur. Voor het begroeien van pergola’s en schuttingen. Kamperfoelie is bijzonder snelgroeiend! Er zijn 2 soorten Kamperfoelie, als ’t gaat om de juiste snoei methode:
* De ene soort vormt bloemen in paren aan scheuten van het lopende jaar zoals bijv. de Lonicera japonica. Deze mogen sterk teruggesnoeid worden indien nodig. Je kunt ze zelfs met een heggenschaar na de bloei of tijdens de rustperiode bijknippen.
* De andere soort, waaronder de serotina, vormt bloemen in kransen aan takken die minstens een jaar oud zijn zoals de meeste klimmers als bijv. Lonicera peryriclymenum = boskamperfoelie. Deze soorten mag je na de bloei snoeien, door de bloeiende scheut terug te knippen tot waar een jonge vervangende scheut zit.
Om de plant in toom te houden kunt u ‘m, ’t hele jaar door, (sterk) terug snoeien. Houd er wel rekening mee dat sterke snoei ook weer aanzet tot sterke groei! Als je ’s zomers snoeit bedenk dan dat daarmee je ook bloemen en vruchten wegneemt. Als je, zodra ’t niet meer vriest, eind februari, snoeit kun je de ranken tot aan de hoofdtak terugsnoeien. Uitdunnen is vaak een betere oplossing dan het echte rigoreus terug snoeien dat eerder verjongingssnoei is. Daarvoor kun je de plant tot 1 meter boven de grond terugsnoeien en de zijtakken tot 10 cm terugbrengen

Referentienummer: 405502675efa2294

Meld probleem

Processing your request, Please wait....

Sponsored Links